понеділок, 12 травня 2014 р.

Літургія під час всенародної скорботи і злих обставин СЛУ-ЛЬВ-1929


На проскомидії
Господи Ісусе Христе, Боже наш, прийми Жертву цю на відпущення гріхів всіх нас, смиренних і недостойних рабів Твоїх і відверни від нас гнів Твій, який справедливо на нас насувається. Від належної напасті, біди і скорботи ізбав нас, пом'яни всіх, ненависників і кривдників наших і наверни їх, щоб мислили і творили благо. Батьківщину нашу, Церкву Твою святу і всіх нас від лютого цього бідування, злих обставин і нищення згубного милостиво ізбав. Примирись, Владико, як довготерпеливий, із людьми Твоїми і покажи на нас милість Твою. Прийми смиренне наше моління, прийми взивання, які із глибин возсилаємо Тобі, прийми прохання окаянних людей. Возстань на поміч нам, грішним і дай людям Твоїм ізбавління і звільнення від випадків злих, щоб не погинули ми. О, премилосердний Господи і Боже всякої утіхи, не відверни лиця Твого від нас, зупини гнів, ослаб, умилостився, Господи, і не осором нас в надії нашій.

На Мирній ектенії після "За плаваючих" додай таке:
- Щоб не пом'янув Він гріхів і беззаконь наших, але, як благосердний, милостивий був до нас, недостойних рабів Своїх, у бідах сущих, і від всіх нападків ворожих ізбавив нас, Господеві помолімся.
- Щоб всю скорботу і бідкання наше на радість і веселість змінив, а бідування на мир твердий, Господеві помолімся.
- Щоб ізбавив Він Церкву Свою святу і всіх нас від всякої скорботи, гніву, біди і нужди і від всіх ворогів видимих і невидимих, а здоров'ям, і миром, і ангелів своїх ополченням вірних Своїх огородив, Господеві помолімся.
Євангеліє від Марка гл.13 зач. 58. зач. 60
На сугубій ектенії
- Не пом'яни, всеблагий Владико, безчисленні беззаконня наші і не воздай нам за ділами нашими, але у милості і щедротах пом'яни нас і зглянься на зітхання, сльози і крик людей Твоїх, і, бачивши бідування, убогість і смирення наше, прости нам всі прогрішення і відверни від нас весь гнів Твій, який праведно на нас насувається, молимось Тобі, вислухай і помилуй.
- Благістю Твоєю, Господи, присмири в нас всю ворожнечу, заздрість і безлад і подай мир твердий і любов нелицемірну, благочинний порядок і життя чеснотливе, молимось, вислухай і помилуй!
- Ненависників і кривдників наших, Господи і всіх ворогів наших по великій Твоїй милості, прости, а нас від теперішніх злих обставин, спричинених ними, всесильною Твоєю десницею вийми і ізбав, молимось, скоро вислухай і помилуй.
- До Тебе, Бога, припадаємо і умиленно взиваємо, ізбав рабів Твоїх від всіх ворогів і від всякої напасти, біди, скорбот і нужд і всяких злих обставин і завжди, як милостивий, сповни добрі бажання і всі прохання всіх нас, усильно молимось, милосердний Господи, вислухай і помилуй.

Немає коментарів:

Дописати коментар