вівторок, 30 листопада 2010 р.

Вечірня молитва для родини


  Колись зробив для приватного вжитку коротку молитву, котру можна було б молитися вдома з родиною. Використав молитви "Апостольського передання" та "Апостольських постанов". Може кому стане в пригоді.
Вечірня молитва
Царю небесний, утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, скарбе дібр і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, благий, душі наші.

Молитва на запалення світильника: Благодаримо Тебе, Господи, через Сина Твого Ісуса Христа, Господа нашого, через Якого Ти просвітив нас, явлючи нам світло непорушне. Ось ми день пройшли и прийшли до початку ночі, насолоджуючись світлом дня, котре Ти сотворив для нашого задоволення, вечірнє світло милості Твоєї приймаючи нині, восхваляємо і славимо Тебя через Сина Твого Ісуса Христа, Господа нашого, через якого Тобі слава і сила и честь зі Святим Духом, нині и повсякчас и на віки віків.
Амінь!
Запалюємо світло і співаємо Вечірнє благодарення:
Світло тихе святої слави безсмертного Отця небесного, святого, блаженного, Ісусе Христе, прийшовши на захід сонця, побачивши світло вечірнє, оспівуємо Отця, і Сина, і Святого Духа – Бога. Достоїн єси у всі часи оспівуваним бути голосами преподобними, Сину Божий, що даєш життя всьому світу, ради чого ввесь світ славить Тебе.

Молитва вечірнього псалмоспіву: Увечорі, і вранці, і опівдні благословимо, благодаримо і молимось до Тебе, Владико всіх, чоловіколюбче Господи. Направ молитву нашу, як кадило, перед тобою, не дай нахилити сердець наших до слів або помислів лукавих, але ізбав нас від усього, що ловить душі наші, бо до Тебе, Господи, Господи, очі наші, і на Тебе ми уповали, не посором нас, Боже наш. Бо Тобі належить усяка слава, честь, і поклонення, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Вечірній псалом співаємо на мелодію біжучого голосу
Нехай направиться молитва моя, як кадило, перед тобою, підношення рук моїх, жертва вечірняя.
Стих: Господи, візвав я до Тебе, вислухай мене. Почуй голос моління мого, коли я взиваю до Тебе.
Нехай направиться...
Стих: Положи, Господи, охорону устам моїм і двері огороди губам моїм.
Нехай направиться...
Стих: Не наклони серця мого до словес лукавства, щоб вигадувати приводи для гріхів.
Нехай направиться...
Стих: Нехай направиться молитва моя, як кадило, перед тобою.
Підношення рук моїх, жертва вечірняя.

Тут можна прочитати уривок із Святого Письма або Отців Церкви

Вечірнє славослов’я: Хваліте Господа, ви слуги Господні хваліте ім’я Господнє! Хвалимо Тебе, благословимо Тебе, прославляємо Тебе заради великої твоєї слави, Господи, Царю, Отче Христа - непорочного Агнця, що бере гріхи світу. Тобі належить хвала, Тобі належить слава, Тобі належить співання Богу і Отцю через Сина в пресвятому Дусі на віки віків. Амінь!
Сподоби, Господи, у вечір цей без гріха охоронитися нам.
Благословен єси, Господи, Боже отців наших, і хвальне і прославлене ім'я твоє на віки. Амінь.
Нехай буде. Господи, милість твоя на нас, бо ми уповали на тебе.
Благословен єси, Господи, навчи нас правосудів твоїх.
Благословен єси, Владико, врозуми нам правосуди твої.
Благословен єси, Святий, просвіти нас правосудами твоїми.
Господи, милість твоя повік, ділами рук твоїх не погорди.
Тобі належить хвала, тобі належить співання.
Тобі слава належить – Отцю, і Сину, і Святому Духові.
І нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Прошення
Упокой, Господи душі усопших слуг Твоїх, (батьків) родичів моїх, доброчинців (імена) і всіх православних християн і прости їм всі їх прогрішення добровільні і недобровільні, і даруй їм Царство Небесне.
Спаси і піднеси нас Боже через Христа Твого! І так піднесені молімося за милосердя Господнє і Його помилування, за ангела миру, за добре і пожиточне, за християнську кончину! Помолімось за спокійний і безгрішний час вечора і ночі і за непорочне ходіння протягом всього життя нашого! Себе самого і один одного віддаймо живому Богові через Його Христа!

Молитва благодарення: О, Боже без початку і кінця, що через Христа Твого створив все і всім управляєш, передусім усе його Бог і Отець, Боже духів і Царю всього, що охоплюється розумом і відчуттям сприймається, що створив день для діл світла і ніч на спокій нашій немочі: Твій є день і Твоя ніч. " Ти встановив світло і сонце. Прийми і тепер милостиво, о Господи чоловіколюбче найкращий цю нашу вечірню подяку. Ти провів нас через довготу дня і привів до початку ночі, збережи нас Христом твоїм! Подай нам мирний вечір і безгрішну ніч і сподоби нас життя вічного, через Христа Твого, через якого Тобі хвала честь і поклоніння в святому Дусі на віки. Амінь.

Голови наші перед Господом схилім.

Молитва на поклонення голови: О Боже, Отче і Господи милосердя, що в премудрості твоїй створив людину як розумну істоту, котра серед того, що на землі, найдорожча Богові. Ти, дав їй керувати земним і встановив за волею твоєю управителів і священників, одних для певності життя інших для сповнення святої служби. Дай умилостивити Себе, всемогутній Боже, і покажи Лице Твоє над народом Твоїм, тими що схилили шиї серця свого і благослови їх через Христа Твого, через якого Ти просвітив нас світлом розуміння і Себе Самого явив нам, з яким Тобі і святому Духові від усякого розумного і святого єства поклоніння належить на віки. Амінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар