неділю, 2 березня 2014 р.

Піст - подвиг свідчення справжнього покаяння і єдності

"Роздуми" щодо врегулювання кризи в Криму та призначення Сех за "квотою" "Свободи" у Львові, всупереч думки громадськості, показують, що до президентських та парламентських виборів треба дуже добре готуватись. Старий уряд може бути лише технічним урядом. Справжній український уряд нам ще належить вибрати. Важливим зараз є єдність народу України. Це і повинно стати нашим постовим подвигом, який починаємо нині.
Об'єднуватись треба не навколо політичних гасел типу "євроінтеграція", "кожному своя мова" ітп. Об'єднуватись треба навколо моральних цінностей таких як ІСТИНА, ГІДНІСТЬ, ЧЕСНІСТЬ, ПРАЦЬОВИТІСТЬ.
Об'єднавшись саме навколо цих цінностей Майдан (НЕ ПОЛІТИКУМ), переміг узурпацію влади "сім'єю" та її прибічників. Ми довели, що можемо працювати спільно, об'єднуючись не під прапорами політичних партій, а під прапором України, не викрикаючи партійних гасел, а співаючи гімн України, не проклинаючи ворогів, а молячись за долю України.
Думаю, що ЛЮСТРАЦІЯ має проходити теж саме за цими моральними критеріями. Роботи дуже багато. Передусім, нам треба спостерігати за тим, що відбувається в країні.
Церкви України на цей великий піст мають дуже важливий подвиг - подвиг реального (не символічного) покаяння і єдності у свідченні перемоги Христової над гріхом і смертю. Хай для всіх нас дороговказом на дорозі цього посту стане молитва нинішньої тріоді: "Хай цей перший день посту буде для тебе, душе моя, відмовою від гріха, наверненням, а разом - і злукою з Богом, щоб ти могла обминути безодню зла і полюбити лиш ті дороги, що ведуть до вічного миру."

Немає коментарів:

Дописати коментар