середу, 29 жовтня 2014 р.

Наша справа - гребти

Лк 8: 22-25
Нинішнє євангеліє - добре унаочнення лякаючого світу. Реклама та медії постійно лякають нас прищиками на губі, кінцем різноманітних мікрокосмів аби лише відтягти від основного - нашої роботи, яку Господь дору;чив нам ідучи спати.
Перед лицем інколи справді лякаючих видінь ми покидаємо нашу роботу і починаємо спасати світ, турбувати себе і Господа тим, що змінити не можемо, переживаємо за те, що не в наших силах тоді як нашим завданням є гребти, поки Господь спить.
Де ваша віра - заклик до кожного з нас. Не лякайтесь, я з вами навіть коли вам ввижається, що я сплю. Майте довіру і все буде добре.
Недовіра до Бога почалась ще в раю, коли наші прадідо з прабабою замість того, щоб порати сад, шукали істини там де її не було. Христос задовільнив бажання людини пізнати добро і зло давши їй свмого себе. Мир, про який часто говорить євангеліє є сам Христос. Він наша надія, сила, дорога і життя. Йдучи за ним спасемося, метушачись без довіри Йому загинемо. Всюди і завжди треба пам'ятати мудре повчання отців: Ні за чим дуже не біжи і ні від чого дуже не втікай.
Господи, умиротворення наше, мир пожай в серця наші і подавай нам тісніше єднатися з Тобою в невечірнім царстві Твоїм.

Немає коментарів:

Дописати коментар