четвер, 19 червня 2014 р.

Дещиця правди не обов'язково є Дещицею гідності

Інтернет вибухнув після співу очільником МЗС фанатської пісеньки про очільника держави окупанта. Як наслідок, очільник нашої держави, зажадав звільнення міністра. Інтернет вибухнув знову. На захист міністра. Тому кілька думок щодо цього.
Міністр, який представляє Україну у світі, не може, не повинен опускатись до негідних висловів навіть якщо натовп 100 разів вважає, шо саме так треба зробити. Він піддався на провокацію задля розрядки обставин. Чи мав він на це право? Вважаю, що ні. Ми прямуємо до Європи? Там за таке звільняються самі. Пртблема наша в тому, що ми просто звикли до того, що політики поводяться негідно і навіть не обов'язково задля 'спасіння' ситуації. Це правильно? Ні, неправльно. В нас вже був негідний президент. Нічим добрим його негідність не завершилась ні для кого. Майдан назвали Майданом Гідності тому, що ми на ньому намагались змінити систему негідності. Не захищати її, а змінити повністю. Взагалі було б вершиною дипломатії і культури якшо б Дещиця сам подав у відставку. Тоді він відповідав би ідеалові Революції Гідності. Кажете, Дещиця професіонал? Погоджуюсь. Дід Панас теж був професіоналом, але один раз негідно завершивши казку, перестав ним бути.
Все ж суть тут навіть не в Дещиці, суть у тому, щоб нова влада не дозволяла собі на подібну поведінку. Суть у тому, щоб Дещиця став початком президентськоі люстрації негідних політиків, які не є образом гідної України, нової України, яка не опускається до рівня натовпу, але вміє натовп опанувати гідною поставою.
Якшо президент таким чином почне очищувати кабмін і парламент, я двома руками за, але якщо це лише кейс Дещиці, бо він на Путіна сказав, тоді я - проти. Якщо депутата звільнятимуть за те, що він негідно повівся з ближнім, я - за! Якщо лише за те, що з іншим депутатом, президентом, мажором, недоторканим, я - проти!
Дещицю як фахівця можна поновити через півроку, рік, два, але зараз він має піти, щоб довести, що він гідний.
Гідність цінна не тоді, коли вона "гідність, бо..." гідність цінна, коли вона "гідність будь-що".
Дещиця правди в тому, що Путін конкретно неправий, дещиця гідності в тому, що свої помилки треба визнавати.

Немає коментарів:

Дописати коментар