суботу, 20 червня 2020 р.

Знати Христа не лише у молитвах Мт 7, 21-23

Благоговіння, пов'язане із мовленням молитов і призиванням Імені Господнього жодним чином не є ознакою справжнього життя у Христі. Господь перестерігає від прикликання Його імені поряд із життям, яке не відповідає євангельським заповідям. Неможливо поділити своє життя на духовне життя, означенним прикликанням Імені Господнього і рештою життя означеного "скоєнням беззаконня".
Так само видимий успіх життя, притаманного святим людям (творіння суд, виганяння бісів) жодним чином не є беззаперечним свідченням успіху життя у Христі. Відомо, що через Каяфу говорив Святий Дух, але це не було свідченням його святості, ані вказівкою на те, що його життя було ведене Духом Святим, наслідком його єднаннях Господом. Господь говорить і творить чуда не лише через святих пророків. "Небеса повідають славу Божу, діло рук його звіщає твердь!" Пророцтва лунають із уст ослиці і навіть каміння кричало б про Ісуса як Христа і Бога, якщо б очільникам юдейським вдалося замкнути уста дітей, які славили Його під час входу у Єрусалим. Всі чудодіяння людини вказують на її святість лише тоді, коли все її життя стає чудом життя у Христі, всі її виганяння бісів ідуть у парі із постійним очищенням власного серця задля можливості перетворення його у храм Духа Святого, житло, у яке Христос вселиться із Отцем Його.
Для того, щоб Христос знав нас, треба бути Його рабом, слугою і братом не лише у святкові дні, а кожної миті свого життя. Інакше, ймовірність того, що Він не знатиме нас у день, в який ми потребуватимемо цього, буде надзвичайно високою.

Немає коментарів:

Дописати коментар