неділю, 14 червня 2020 р.

Виходити за межі закону у бік любові Мт 5:42-48

Тим, хто вважає, що добре поводитись достатньо для того, щоб провадити духовне життя Христос відкриває незручну істину. Поводитись відповідно до законів природи абсолютно недостатньо для духовної людини. 
Для духовної людини природним є є лише одне - вдосконалюватись до міри досконалості Небесного Отця! 
Конкретно це означає порушувати природні закони у бік любові. На базовому рівні природно любити друзів і ненавидіти ворогів. Але це лише рівень користувача. Рівень розробника (творця) - любити не розрізняючи між друзями і недругами. У такому світобаченні ненависть до сотвореного хоча й існує, як можливість, але духовна людина цю можливість не використовуватиме, бо можливість любити суттєво цінніша для неї. Час для реалізації любові надто цінний за час, змарнований на ненависть. 
Саме із цієї причини Господь світить сонцем на всіх - праведних і неправедних. 
Саме тому Христос полюбив людей, коли влни були ще грішниками, відшукав, коли були заблуканими, довготерпів, коли їх нетерпеливіть провадила до чергового легковажного вчинку.
Христос, як Син Отця Свого, перший пройшов цей шлях і запрошує нас йти за Ним надприродною дорогою любові. Інакше, яка нагорода нам, які робимо лише те, що можна було б робити і без любові?
Дати тому, хто в потребі - чудова можливість усвідомити, що те, чим володіємо, насправді є даром Божим і Його ми робимо "боржником" прощення боргів наших.(Пр. 19, 17)
Вдосконалюватись аж до рівня Отця означає рухатись понад Законом у бік любові.

Немає коментарів:

Дописати коментар