вівторок, 7 січня 2014 р.

Різдво 2014

Нинішнє Різдво унікальне саме для України. Ми бачимо народження істини в українському народі. І воно хоча й дуже подібне до народження Христа, все ж інше. 
Ми бачимо, як брехня хоче знищити істину. Вона побиває студентів (як тоді побивала младенців), істина народжується в поганих погодних умовах, як і тоді. Вона народжується на Майдані, місці, населення якого вважають худобою, бидлом безсловесним. Там пахне димом та інколи не дуже вмитими людьми.

Але є і різниця. Стається чудо. Слово істини просвіщає тих, яких вважають безсловесними і вони свідчать правду! Тоді істина не мала місця для спочинку, а тепер люди приймають, годують, напувають тих, які свідчать істину і борються за неї. Тоді люди прийшли у Вифлеєм, бо їх туди покликала влада, тепер люди прийшли, бо не змогли більше терпіти брехні. 
Тоді ангели були першими молільниками, тепер люди, склавши тисячні хори, кожної ночі щогодини возносять молитви Отцю з вірою в Його всемогутність, надією на те, що істина переможе, любов’ю, яка огортає кожного, хто стоїть поруч. Від Різдва можна очікувати лише одного, того, чого всі люди, які його святкують завжди очікують: Істину – Христа, який воплочується задля нашого спасіння, задля того, щоб поєднатись із кожним із нас, жити в нас і засвідчуючи істину через нас, робити світ вільним. 
Пізнати і прийняти Його, дати Йому діяти через нас – це найбільше очікування тих, які є Його братами і сестрами. Напевно кожен мріяв колись перенестись у справжню печеру, де народився Христос, побачити Його там, серед овець, вола, осла, пастирів та ангелів. Нині маємо унікальну можливість зробити це на Майдані. Святий Миколай і шопка вже там! Пастирі всіх церков вже там! Ангели-посланці істини вже там! Бо там народжується істина, яка, перемагаючи всяку брехню, очищує нас і робить дітьми Божими!

Немає коментарів:

Дописати коментар