суботу, 12 березня 2011 р.

Лк 21, 5-6

Лк 21, 5-6: І коли деякі говорили про храм, що він прикрашений дорогоцінним камінням та обітними дарами, він сказав: - Надійдуть дні, коли з усього, що бачите, не лишиться камінь на камені, що не був би перевернений.

Храм завжди є образом нас самих. Ми покликані бути храмами Духа Святого. Все наша життя, вся наша духовість і духовне діяння спрямоване на те, щоб бути вмістилищем Духа Святого. Христос говорить про те, щоб не захоплюватися занадто діяннями, а дбати про Того, Хто мав би жити там. Ми робимо обітниці, дотримуємо їх — це добре, але при тому ми не повинні забувати про Того для Кого ми ці обітниці робимо. Безсумнівно ми повинні дбати про красу дому Божого, але ми повинні пам’ятати, що каменя на камені не залишисться від всього, що ми набудуємо. Храм буде зруйновано і це природно, бо він — тимчасовий. Головне, щоб не виявилось, що він порожній.
Період Великого Посту зазвичай є періодом обітниць, які ми даємо Богові і намагаємось їх виконувати. При всіх цих обітницях ми повинні пам’ятати, що Богові потрібен не храм, але живе спілкування з нами. Всі решта спецефекти нашого духовного життя є лише для того, щоб ми налаштувались на зустріч із Богом.   

Немає коментарів:

Дописати коментар