понеділок, 10 лютого 2020 р.

Віра у безбожному і безсоромному світі

Лк 18, 2-8. Це дивно, але Христос часто ставить своїм слухачам в приклад несправедливих і неправедних. Несправедливий суддя і надалі залишається несправедливим, але настирливість когось, кому справді залежить, робить справжнє чудо. Вредна вдова, якій залежить на вирішенні її проблеми, спонукає суддю зробити справедливу справу.
У цьому образі, насправді, Христос розкриває приклад програмної поведінки для своїх послідовників. У прагненні Істини і Справедливості, Благоговіння і Молитви, пізнання Слова і Хліба Життя християнин має бути усильнішим за цю вдову. Особливо перед сильними світу цього свідчення неухильності перед Істиною є ключовим.

Але воно стосується і духовного життя. Наскільки швидко людина зневірюється? Як часто 'духовні' люди готові пожертвувати настирливістю заради швидкого результату? 'Перестрахуватися', звернувшись до ворожки чи 'цілителя'. Досягти праведності неправедним шляхом і крутійством. Ця притча - пересторога для духовних людей. Нагадування про те, що Господеві йдеться про віру. Навіть тоді, коли весь світ Бога не боїться і людей не встидається.

Немає коментарів:

Дописати коментар