Сторінки

четвер, 15 липня 2010 р.

Молитви перед псалмом 140

. Браття і сестри, псалом, який зараз співатимемо, починається словами: "Господи, візвав я до Тебе". Пам'ятаймо, що голос, який чує Бог, - це голос серця, що кається у своїх гріхах.

2°. Браття і сестри, хай наша молитва буде чиста й запашна, як ладан, і хай вона відганяє від нас гріх.

3°. Браття і сестри, на схилі дня заспіваймо цей псалом з такою щирістю перед Богом, щоб він змив плями гріхів, скоєних сьогодні.

4°. Браття і сестри, молитва вартує більше, коли серце горить любов'ю до Бога і ближнього. Перед псалмоспівом, пробачмо всі образи.

5°. Браття і сестри, псалом просить, щоб наша молитва здіймалася, як кадило. Хай наші вуста, які її промовляють, не шкодять ближньому, але прославляють Бога.

6°. Браття і сестри, наші руки мають возноситись вгору, догоджаючи Богові, як вечірня жертва. Для цього вони мають бути очищені від неправди. Здіймімо їх, очищеними через поміч потребуючим.

7°. Браття і сестри, наш язик говорить з Богом і прославляє Його; ним ми приймаємо Євхаристію. Хай він буде вільний від наклепів і образ супроти іншого.

8°. Браття і сестри, у псалмі сказано: "Не схили мого серця до зла". Недостатньо стерегти двері уст, бо корінь чесноти і пороку знаходиться в серці. Звернімося до Бога і попросімо його очистити наше нутро.

9°. Браття і сестри, грішити погано, але ще гірше не визнавати гріха. Брак щирості з собою є перешкодою на шляху до Бога. Визнаймо наші провини, щоб примиритися з Ним.

10°. Брати і сестри: Благаймо Бога, щоб Він прийняв нашу покору і покаяння, символом якого є кадило, і попросимо Його наповнити нас Своїм Духом.

Немає коментарів:

Дописати коментар